Stor skredfare i Troms

Norges Geotekniske Institutt (NGI) varsler stor skredfare i Troms fylke. Politiet sier det foreløpig ikke er aktuelt å evakuere noen bygder i fylket, men har anbefalt stenging av to skoler.

Ifølge skredvarselet fra NGI er skredfaren på nivå fire på den internasjonale skredfareskalaen. Det er det nest øverst trinnet på skalaen og innebærer at snødekket har dårlig stabilitet. Store, naturlige skred kan dermed forekomme.

NGI har ikke anbefalt evakuering, og politiet, Fylkesmannen og Tromsø kommune har i et møte kommet fram til at det foreløpig ikke er nødvendig. Likevel oppfordrer han folk som føler seg utrygge til å flytte ut et par dager.

- Bor folk på steder som erfaringsmessig er utsatt for skred, så bør de forlate hjemmene de nærmeste nettene, sier politimester Truls Fyhn til NRK.

Han anbefaler også at Vannvåg skole i Karlsøy og Arnøyhamn skole i Skjervøy holdes stengt mandag.

Prognosene tyder på at situasjonen kan stabilisere seg fremover, samtidig som fortsatt bygevær kan gi lokale utfordringer. Politimesteren ber derfor folk bruke lokal kunnskap og gjøre en selvstendig vurdering av skredfaren. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2