Stjal båt og bil – tatt på toget

En sportsbil som kjørte av veien var det første varselet politiet fikk om fem ungdommers røvertokt gjennom «halve Hordaland».

Det er ikke akkurat historien om én fjær som ble til fem høns. I stedet er det snakk om én Porsche på avveie, som ledet politiet til fem mindreårige biltyver i alderen 14 til 16 år.

– Bilen havnet av veien ved Almeland på Voss, men heldigvis ble ingen av disse ungdommene skadd. Tre av dem ble pågrepet på stedet, mens de to siste stakk av, forteller operasjonsleder Terje Hilland i Hordaland politidistrikt til NTB. Bilen viste seg å være stjålet i Norheimsund i Hardanger, og dit hadde de fem guttene tatt seg i en båt de stjal i Jondal på den andre siden av fjorden.

Politiet fryktet at de to som stakk av etter utforkjøringen hadde stjålet en ny bil på Voss og satt kursen mot Bergen. Dermed startet politiet jakten langs en E16 med ekstra stor søndagstrafikk.

– Det var vel noen tusen bilister som var på vei hjem fra Voss Cup og som lurte på hva vi drev med da vi kjørte forbi og kikket inn i bilene deres, sier Hilland. Han sier guttenes unge alder gjorde at politiet fryktet de kunne utgjøre en fare på veien.

– Men etter en stund fikk vi nyss om at de kunne ha satt seg på toget, og en patrulje som ventet på Bergen stasjon kunne plukke med seg de to siste.

Dermed satte lovens lange arm en stopper for den ureglementerte byturen, og det er ikke første gang politiet stifter bekjentskap med disse guttene.

– De bor på institusjon, og vi kan vel si det sånn at flere av dem ikke er helt ubeskrevne blad for oss, avslutter Hilland. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2