Steinkjer-mann ikke lenger tiltalt for drap

Steinkjer-mannen som var tiltalt for drapet på sin kjæreste i Östersund i Sverige, blir i stedet tiltalt for grov mishandling.

- Jeg endrer tiltalen til grov mishandling og legemsbeskadigelse med døden til følge, sier aktor Stig Andersson til Östersunds-Posten.

31 år gamle Aud Jorun Rønning fra Malvik ble funnet død i april i 2007 på en campingplass i Östersund. En 48 år gammel mann fra Steinkjer ble først siktet for å ha drept kvinnen, og for ett år siden ble han tiltalt for drap. 48-åringen skal ifølge tiltalen ha gitt kvinnen et smertestillende legemiddel og påført henne skader i underlivet.

Ifølge Östersunds-Posten vil rettssaken finne sted i Östersund tingrett, og saken er berammet til mars neste år. Strafferammen for grov mishandling er ti år, mens strafferammen for grov vold med døden til følge er seks års fengsel.

Tiltalte har tidligere sagt at han kommer til å møte frivillig i rettssaken dersom tiltalen blir endret til legemsbeskadigelse med døden til følge.

Rettssaken skulle ha startet i august 2009, men ble utsatt fordi tingretten i Östersund avviste at den svenske påtalemyndigheten kunne be om pågripelse av 48-åringen, som nektet å møte i rettssaken. Mannen ble løslatt fra svensk varetekt og kunne dra tilbake til Norge i mai 2008, etter å ha vært fengslet i over ett år. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2