Stavanger kommune bøtelagt etter arbeidsulykke

Stavanger kommune har fått et forelegg på 200.000 kroner etter at to personer ble skadd i en arbeidsulykke i juni i fjor.

Stavanger kommune var oppdragsgiver for bygningsarbeidet, som besto i å skifte et tak på en bygård, skriver Rogalands Avis' nettutgave.

I tillegg til forelegget til kommunen har politiet ilagt firmaet Byggmester Sagen AS, som utførte arbeidet, en bot i samme størrelse. Arbeidsformannen i firmaet må samtidig betale en bot på 12.000 kroner.

Politiet og Arbeidstilsynet ser på saken som et alvorlig brudd på arbeidsmiljøloven. Ulykken i juni i fjor skjedde da et stillas med to arbeidere og store mengder skiferstein falt ti meter ned til bakken. Arbeiderne fikk bruddskader og kuttsår i fallet.

– Sikringen av stillaset var direkte mangelfull. Det er særdeles skjerpende omstendigheter i denne saken. Det bærer også botens størrelse preg av, sier politiadvokat Tor Arvid Bruskeland i Rogaland politidistrikt.

Mens Byggmester Sagen mener ulykken ble forårsaket av menneskelig svikt, har ulykken fått Stavanger kommune til å endre sine rutiner.

– Flere rutiner er lagt om det siste året, og blant annet forsikrer vi oss i enda større grad om at det finnes tilstrekkelig og gode nok rutiner hos eksterne leverandører, sier eiendomssjef Jostein Førland i Stavanger Eiendom. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2