DØDE: En mann døde av forbrenningsskader da han ble badet i en kommunal omsorgsbolig i Frøya. Foto: Ronny Teigås
DØDE: En mann døde av forbrenningsskader da han ble badet i en kommunal omsorgsbolig i Frøya. Foto: Ronny Teigås

Statsforvalteren: Kommune brøt loven da mann ble dødelig skåldet under bad i omsorgsbolig

I august døde en mann etter å ha fått forbrenningsskader da han ble badet i en kommunal omsorgsbolig i Frøya. Nå mener statsforvalteren at kommunen brøt loven.

Det var 27. april at mannen i 50-årene fikk alvorlige forbrenningsskader da han ble badet i omsorgsboligen. I august døde mannen.

I forbindelse med hendelsen opprettet Statsforvalteren i Trøndelag en tilsynssak mot Frøya kommune. Nå har Statsforvalteren konkludert med at kommunen har brutt helse- og omsorgstjenesteloven, skriver de i en pressemelding.

De mener kommunen brøt loven i forbindelse med at de ikke ga personen som badet mannen tilstrekkelig opplæring, og i forbindelse med at skåldesperren på badekaret ikke var riktig innstilt.

Temperaturen ble heller ikke sjekket skikkelig før mannen ble senket ned i badekaret.

Frøya-ordfører Kristin Furunes Strømskag (H) sier til NRK at de allerede har gjennomgått mange av rutinene sine etter hendelsen, men at de ikke har fått tilsynsrapporten ennå.

– Vi skal gå gjennom den grundig og se på om det er ting vi ikke har hatt på plass og så klart rette opp det så raskt som mulig, sier hun.

(©NTB)

Relatert

Se dagens overskrifter

Mer innhold fra TV 2