Statsadvokat klaget inn Klomsæt for lekkasjer

Statsadvokaten i Agder har klaget Sigurd Klomsæt inn for Advokatforeningen for angivelig ulovlig utlevering av dokumenter i arbeidet med gjenopptakelse av Baneheia-saken.

Klomsæt har jobbet for å få Baneheia-dømte Viggo Kristiansens sak gjenopptatt i det norske rettsvesenet.

Ifølge P4 klaget statsadvokaten i Agder advokaten inn for disiplinærutvalget i Advokatforeningen i vinter, og senere har også bistandsadvokatene til de drepte jentenes familie gjort det samme.

– Statsadvokaten i Agder har innberettet Klomsæt for å ha overlevert dokumenter til en journalist i Dagbladet. Dette i strid med de vilkår som ble satt i forbindelse med at han fikk tilgang til dokumentene fra politiet, sier statsadvokat Jostein Johannessen.

Ifølge kanalen dreier det seg om store mengder dokumenter og detaljerte opplysninger. Advokaten avviser at han har gjort noe ulovlig. Han betegner det som et personangrep av folk som ikke ønsker at sannheten i Baneheia-saken skal fram.

Klomsæt meldte seg ut av Advokatforeningen i fjor etter å ha blitt felt av disiplinærutvalget en rekke ganger. Han søkte seg senere inn igjen, men fikk avslag. Foreningen kan allikevel ta saken opp til behandling.

I forrige uke avslo Gjenopptakelseskommisjonen å gi forvaringsdømte Viggo Kristiansen en ny rettssak. Klomsæt har varslet at han vil ta saken videre til Sivilombudsmannen og menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2