Statoil har fått 26 lisenser i Mexicogolfen

Statoil har fått tilslag på 26 lisenser i den første lisensrunden i den sentrale delen av Mexicogolfen siden oljeutblåsningen på Deepwater Horizon for to år siden.

Statoils vinnerbud skal godkjennes av amerikanske myndigheter i løpet av sommeren. Selskapet har etter denne tildelingen andeler i mer enn 350 lisenser i Mexicogolfen. Letedirektør for Statoil i Nord-Amerika, Erik Finnstrom, er fornøyd.

– Vi ser på Nord-Amerika som en kjerneregion for langsiktig vekst. De nye lisensene er ledd i denne vekststrategien. Strategien går ut på å delta i leteprospekter på tvers av hele rekken av muligheter – fra dem som ligger i uutforskede områder til svært modne, boreklare prospekt, sier han.

Statoil er verdens største offshoreoperatør og ledende på undervannsteknologi. Selskapet er partner i flere store funn i Mexicogolfen, blant annet Jack, St. Malo, Julia, Vito og Logan.

Selskapet deltar i sju produserende felt og åtte som er under utvikling i Mexicogolfen. Akkurat nå borer Statoil i Bioko-prospektet i den sentrale Mexicogolfen. I løpet av et års tid skal Statoil bore to eller tre brønner, og skal samtidig delta i to eller tre brønner som bores av andre operatører. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2