Stanset søk etter savnet turist i Rogaland

På grunn av dårlige værforhold ble det ikke søkt etter den savnede tyske turisten i Rekefjord i Sokndal mandag. Politiet antar at 28-åringen omkom etter at en båt kantret søndag ettermiddag.

– Værforholdene er elendige, og det har ikke blitt gjort noe søk mandag. Vi antar at mannen er omkommet, sier operasjonsleder Tormod Rostøl i Rogaland politidistrikt til NTB.

Det var tre personer om bord i båten, 28-åringen, hans kamerat og kameratens datter. De tre hadde lagt ut på fjorden i en 15 fots fritidsbåt med påhengsmotor for å fiske. Det var dårlig vær i området, og høye bølger.

Båten kantret etter at de fikk motorstopp.

Alle tre skal ha lagt på svøm, og kommet seg opp på et skjær. Men 28-åringen havnet i sjøen igjen. Båtføreren i en annen båt som var like i nærheten så hva som skjedde og fikk varslet om ulykken.

Både faren og datteren ble plukket opp av et redningshelikopter etter ulykken.

– Vi jobber aktivt med å finne ut av hva som var årsaken til at han forsvant, og nøyaktig hvor han kan ha forsvunnet, sier Rostøl.

Dykkere, en losbåt, en redningsskøyte, fem småbåter samt et redningshelikopter søkte søndag ettermiddag etter den savnede 28-åringen uten funn. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2