Stadig flere kvinner vil ha større pupper

Antall kvinner i Norge som ønsker seg større bryster, øker stadig. I Oslo har økningen i årets første åtte måneder vært på 86 prosent, sammenlignet med samme periode i fjor.

I løpet av de åtte første månedene i år har 781 kvinner i Oslo fått større bryster. I samme periode i fjor var tallet 419 kvinner.

– Oslo er landets mest urbane by, og trender og impulser fra andre land gir raskere utslag i denne regionen. I tillegg ser vi at terskelen for å få gjennomført plastiske operasjoner er lavere enn før. Det er i dag mye mer akseptert å gi naturen en hjelpende hånd, sier spesialist i plastisk kirurgi Tomm Bjærke ved Colosseumklinikken i Oslo.

Det er også økning i andre store byer på mellom 35 og 45 prosent. På landsbasis fikk 1.084 kvinner forstørret puppene i de første åtte månedene i fjor, mens tallet for tilsvarende periode i år var 1.450 kvinner. Det er en økning på 35 prosent.

Statistikken viser også at det er økning blant kvinner over 50 år, ifølge tall fra Teres Medical Group, landets største sammenslutning av private sykehus og klinikker.

– Kvinners ønske om større bryster har tidligere blitt avfeid som overdrevent fokus på forfengelighet. Det handler snarere om å føle seg vel, sier Bjærke.

Han understreker at inngrepene må være et resultat av en veloverveid vurdering. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2