Speiderne understreker at de er åpne for homser

Norges speiderforbund ser ingen grunn til å følge sine kollegaer i USA som forbyr åpent homofile i sine rekker. I Norge er speiderne åpne for både heterofile, homser, bifile og transpersoner, understreker forbundet.

Speiderforbundet Boy Scouts of America kunngjorde tirsdag at det opprettholder forbudet mot åpent homofile medlemmer, frivillige og ansatte. Fra før har forbundet i en kjennelse fra amerikansk høyesterett fått medhold i at det er greit å forby åpent homofile.

I Norge er dette derimot uaktuell politikk, opplyser Norges speiderforbund.

– Jeg finner grunn til å understreke at Norges speiderforbund selvsagt er åpent for både heterofile, homofile, bifile og transpersoner. Likestilling, likeverd og like muligheter for alle mennesker er en viktig del av verdigrunnlaget til Norges speiderforbund, sier styreleder og speidersjef Solveig Schytz i Norges speiderforbund til NTB.

Hun opplyser at forbundet jobber via verdensspeiderorganisasjonene for å øke satsingen på menneskerettigheter i speiderorganisasjoner verden over. På hjemmebane skal også arbeidet intensiveres.

– Vi er nå i en prosess hvor vi endrer våre grunnregler slik at de ikke lenger bare omtaler at vi jobber for likestilling mellom kjønnene, men «likestilling mellom mennesker», fordi vi vil tydeliggjøre at vi jobber mot alle former for diskriminering av mennesker, sier hun. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2