Sp vil øke kontantstøtten for ettåringer

Senterpartiet vil øke utbetalingene til alle foreldre som velger å være hjemme med barn fram til fylte to år. Samtidig vil partiet fjerne kontantstøtten for barn mellom to og tre år.

Kun foreldre med barn mellom ett og to år kan få kontantstøtte. Kontantstøtten for toåringene kan falle helt bort allerede neste år, skriver Dagbladet.

Siden 2005 har den rødgrønne regjeringen varslet at kontantstøtten skal bort. Som en midlertidig ordning skulle den videreføres for ett- og toåringene inntil målet om full barnehagedekning var nådd. I 2009 fikk Sp likevel gjennomslag for at kontantstøtt ikke skulle fjernes for ettåringene.

– Vi vil ha en reell og god kontantstøtte for de minste barna, fra tolv måneder og opptil to år. Det er denne småbarnsfasen som er den mest krevende for både barnehagene og for familiene, sier Sp-nestleder Trygve Slagsvold Vedum.

Dagbladet har regnet ut at dersom toåringenes penger fordeles på det antall ettåringer som i dag mottar kontantstøtte, vil støtten til ettåringene øke fra dagens 3.300 til 5.200 kroner i måneden.

– Vi vil øke satsene og også øke differensieringen på støtten. For eksempel kan man ha størst kontantstøtte fra 12 til 18 måneder. Det er den første tida man gjerne vil prioritere, sier Senterparti-leder Liv Signe Navarsete. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2