FLERE ELDRE: Erna Solberg peker på at en aldrende befolkning krever mer av budsjettet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FLERE ELDRE: Erna Solberg peker på at en aldrende befolkning krever mer av budsjettet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Solberg: Nordmenn må få flere barn

Regjeringen vil se på tiltak som kan inspirere nordmenn til å få flere barn, varsler statsminister Erna Solberg (H).

– Vi skal se på hvilke muligheter vi har til å stimulere flere til å få flere barn, sa Solberg da hun holdt sitt innlegg på dag to i Stortingets trontaledebatt torsdag.

Der pekte hun på at demografiske endringer i befolkningen, med andre ord flere eldre, vil kreve mer av budsjettveksten framover.

– Redusert fruktbarhet i befolkningen forsterker dette problemet, sa Solberg.

I talen listet hun opp regjeringens seks prioriterte områder, deriblant arbeidsliv, klima og inkludering, og viste til framgang på flere områder. Blant annet minsker lønnsforskjellene mellom kvinner og menn, Norge er blitt mer miljøvennlig, og andelen unge som fullfører utdanning øker.

– Dette er jeg stolt av. Dette er en villet utvikling, sa Solberg

– Utviklingen krever at vi forsterker den politiske innsatsen, føyde hun til, muligens med et blikk mot KrF-leder Knut Arild Hareide, som med alvorlig mine lyttet til statsministerens tale.

– Jeg er glad for at statsministeren tar opp dette problemet, sa Hareide i sin replikk til Solberg.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2