Solberg: – Det har løsnet for borgerlig samarbeid

Høyres leder Erna Solberg sier det har løsnet for borgerlig samarbeid denne våren. Hun betegnet det siste året som fantastisk for Høyre, en belønning for å snakke om egen politikk og ikke rakke ned på andres.

Sommeravslutningen ble tradisjonen tro holdt i bakgårdsrestauranten New Orleans i sentrum av Oslo, noen steinkast fra tingretten, der aktoratet akkurat hadde påbegynt sin prosedyre i Breivik-saken.

Solberg snakket lenge og omstendelig om lærernes nøkkelrolle i skolen, et saksområde Høyre systematisk har frontet over mange år.

Men ledertroikaen visste utmerket godt at pressen var mest opptatt av hvordan temperaturen og samarbeidet var på borgerlig side, ikke minst etter de opprivende forhandlingene om klimaforliket, der de rødgrønne splittet de borgerlige ved å ekskludere Frp.

– Det har løsnet for borgerlig samarbeid. Vi hadde sådd mange korn, så får vi se om høsten gir enda større avlinger, sa Høyres leder.

Hun ville ikke gi noen liste over områder som nå ligger klar for å bli sjekket ut, men fastholdt at det er ganske mange enighetspunkter mellom de fire partiene. Hun tror Frp ville ha blitt med et langt stykke på veien, dersom ikke regjeringspartiene hadde stengt dem ute. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2