Sogneprest lei av dårlig folkeskikk i kirken

Sogneprest Øystein Skauge har sett seg lei på mangel på vanlig folkeskikk i kirken.

Skauge så seg så lei på at folk ikke klarer å oppføre seg at han skrev en artikkel om temaet i Askøys menighetsblad a:men.

– Opplevelsene av mangel på vanlig folkeskikk begynner å bli så mange at jeg fant det riktig, sier han til Vårt Land.

I artikkelen skriver Skauge at han gjentatte ganger er blitt nærmest målløs i møte med voksne mennesker som slett ikke er målløse der de absolutt burde være det.

– Det er verst i begravelser, forklarer Skauge. Han viser til at folk inne i kirken er tynget av sorg, men at så snart de kommer ut i fri luft, prater høylytt og ler. Nylig var han på nippet til å avbryte en jordfestelse på gravkanten fordi fire-fem eldre menn og kvinner «skvaldret i vei med sitt der de sto i utkanten av forsamlingen mens de sørgende nærmest graven kjempet med gråt og tungt savn».

Videre skriver han at det vitner om manglende forståelse for hvilken sammenheng man er med i «når røyken blir tent på kirkegården eller på kirketrappen mens man ennå er del av en sørgeprosesjon».

Forstyrrende prat er grunnlag for bortvisning i teater, opera eller konsertsal, minner han om. «Men for noen ser det ut til at de tror dette gjerne kan passere i kirken», skriver han.

Etter artikkelen har Skauge fått positive henvendelser. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2