Søgne-bonde ranet hjemme

En bonde i Søgne i Vest-Agder ble søndag kveld ranet i sitt hjem av to ukjente menn som truet med pistol og kniv.

Mannen ringte selv politiet like før 21.30 søndag og fortalte at de to mennene hadde truet ham med våpen for å få ham til å åpne safen sin, skriver Agderposten.

Tyvene skal ifølge VG Nett ha stukket av med penger, gull, myntsamlinger, arvesmykker og ubrukte seddelbunker til en verdi rundt 100.000 kroner.

Bonden mener det var to menn fra Øst-Europa som sto bak ranet. Han er en av Sørlandets største jordbærdyrkere og var alene hjemme da ranet skjedde søndag. Han har i mange år hatt polsk arbeidskraft på gården. Til VG Nett sier mannen at han tror ryktene om safen i huset ble spredt av de ansatte.

Politiet lette etter tyvene søndag kveld, blant annet med hund i nærområdet, men uten resultat.

– Dette er en alvorlig sak. Våre teknikere har vært på stedet og sikret noen spor. Bonden kom ikke fysisk til skade, forteller operasjonsleder Hans Petter Osaland i Agder politidistrikt til NTB.

De to ransmennene hadde før ranet stukket hull på alle dekkene på bondens bil, slik at det ikke var mulig å følge etter dem.

Bonden har beskrevet de to mennene til å være cirka 180 centimeter høye. De skal ha gått i mørke klær og hadde svertet ansiktet. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2