Sofie kan bo hjemme - men ikke takket være kommunen

Norske kommuner har 108 millioner kroner til å tilpasse boliger til familier med spesielle behov. I fjor sto halvparten av midlene ubrukt.

BOR HJEMME: Sofie bor hjemme sammen med familien, noe som sparer kommunen for millioner årlig. Men Nittedal kommune har ikke engang svart på søknaden om midler til å tilrettelegge hjemmet.  (Foto: Svein H. Lian/TV 2)
BOR HJEMME: Sofie bor hjemme sammen med familien, noe som sparer kommunen for millioner årlig. Men Nittedal kommune har ikke engang svart på søknaden om midler til å tilrettelegge hjemmet. (Foto: Svein H. Lian/TV 2)

Sofie (8) har cerebral parese, og sparer Nittedal kommune 2,3 millioner hvert år på å bo hjemme. Selv om det finnes øremerkede midler, får ikke familien økonomisk støtte av kommunen. - Vi fikk som svar at det ikke var noen vits i å prøve å søke engang, sier Sofies mamma, Elin Langdahl, til TV 2. Må ta regningen selv Familien til Sofie har tilpasset huset til hennes behov slik at hun kan bo hjemme. På badet og soverommet til Sofie er det blant annet montert e

Mer innhold fra TV 2