ENDRING: Hadia Tajik (Ap) vil at det skal bli mindre lønnsomt å spekulere i boligkjøp og salg. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
ENDRING: Hadia Tajik (Ap) vil at det skal bli mindre lønnsomt å spekulere i boligkjøp og salg. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: Ruud, Vidar

Slik vil Ap ta boligspekulantene

For å motvirke spekulasjon i boliginvesteringer, vurderer Arbeiderpartiet å utvide kravet om botid for å unngå skatt på gevinst ved boligsalg.

I dag må man bo i en bolig minst ett år for å kunne selge den uten å skatte av gevinsten.

I forslaget til nytt partiprogram åpner Ap å øke det til to eller tre år, skriver VG.

– Det vil gjøre det mindre interessant å spekulere i boliginvesteringer, fordi man ikke kan selge den videre med gevinst etter kort tid, sier Ap-nestleder Hadia Tajik som har ledet programarbeidet i partiet.

Det nye programmet skal vedtas på landsmøtet i april.

Tajik sier AP ønsker å få boligpolitikken på dagsordenen fram mot valget til høsten.

– Diagnosen er enkel: Det blir bygd for lite boliger, det er for vanskelig å komme inn i boligmarkedet og det er for lett å spekulere i bolig. Boligutviklingen må styres mer, fastslår hun.

Hun understreker at det viktigste er å få bygget flere boliger. I programforslaget legges det opp til at staten skal legge strammere føringer for å få kommunen til å bygge høyere og tettere, særlig nær kollektivknutepunkt.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2