Skuterfører siktet etter dødsfall

Politiet har siktet en 21 år gammel mann for kjøring i påvirket tilstand etter snøskuterulykken der en 19-årig kvinne mistet livet i Hjartdal kommune i Telemark lørdag kveld. Siktelsen kan bli utvidet.

Politiadvokat Odd Skei Kostveit hos politiet i Telemark sier til Telemarksavisa at mannen foreløpig ikke er avhørt, men at det er mistanke om promille, og at politiet har tatt de nødvendige prøvene av 21-åringen.

Bakgrunn: Kvinne (19) døde i skuterulykke i Telemark

Kan utvide siktelsen

– Nå er han siktet etter veitrafikklovens bestemmelse som handler om kjøring i påvirket tilstand. Men siktelsen kan bli utvidet til uaktsomt drap, det vurderer vi fortløpende, sier Kostveit.

– Åstedsundersøkelsene ble avsluttet søndag, mens det fortsatt gjenstår avhør av noen vitner, opplyser operasjonsleder Gunnar Ramslien i Telemark politidistrikt til NTB.

I tillegg skal det gjøres tekniske undersøkelser av snøskuteren.

Skar ut av veien

21-åringen var fører av skuteren da den skar ut av veien i en kurve. Han ble ikke alvorlig skadd, men den 19 år gamle kvinnelige passasjeren mistet livet.

Ulykken, som ble varslet klokka 21.42 lørdag kveld, skjedde på en privat gårdsvei. Kvinnen ble erklært død ved 22.30-tiden. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2