Skolestart fører til nedtrapping av Sigrid-leting

Skolestarten mandag fører til at letingen etter 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne trappes noe ned.

Flere tusen frivillige har deltatt i letingen etter 16-åringen i de to ukene hun har vært forsvunnet. På det meste har så mange som 500 personer møtt fram på Østensjø skole i Oslo for å få tildelt leteområder, skriver Aftenposten.

– Innsatsen og oppmøtet har vært langt over hva vi kunne håpe på. Nå begynner skolen og fritidsaktiviteter etter sommeren, med tiltakende forpliktelser for mange. Derfor ønsker vi å organisere to ukentlige søk etter samme mønster som før. I tillegg vil vi aksjonere på råd og anbefalinger vi får fra publikum, sier Bengt Eriksen som har vært med på organiseringen av letingen.

De neste organiserte leteaksjonene blir onsdag og søndag. De frivillige blir oppfordret til å møte opp på Østensjø for å få fordelt leteområder.

Politiet har mottatt en økning i antall tips etter at Schjetnes foreldre lørdag utlovet dusør på 1 million kroner.

– Det har kommet inn noen titalls tips etter at foreldrene gikk ut med dusør lørdag kveld. Men ingen av tipsene har så langt ført til noe gjennombrudd i etterforskningen, sier politioverbetjent Grete Lien Metlid, leder av Oslo-politiets voldsavsnitt. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2