Skjerpet straff for menneskehandel

Tre menn er dømt til straffer på rundt tre års fengsel for grov menneskehandel, etter å ha presset en 17-årig albansk jente til prostitusjon.

De tre ble dømt til fengselsstraffer på ett til halvannet år for menneskehandel i Bergen tingrett i juni. Gulating lagmannsrett har nå skjerpet straffen kraftig ved å dømme dem for grov menneskehandel.

To av mennene fikk tirsdag straffene utvidet til to år og ti måneder, mens den tredje ble dømt til tre år og tre måneders fengsel, skriver Bergens Tidendes nettutgave.

17-åringen, som først ble antatt å være 19 år, kom til Norge med svært lite penger, uten norskkunnskaper og med falskt pass. Hun forklarte politiet at hun skulle til Bergen for å stå på ski, men retten mener de tre albanske mennene har hentet henne til Norge for å drive prostitusjon.

– Dersom du ikke skaffer henne en plass å stå, så skal jeg drepe deg og alle de andre som står her, skal en av de dømte ha skreket til en nigeriansk prostituert i fjor høst.

Trusselen ble meldt til politiet, og noen dager senere ble en av de albanske mennene pågrepet sammen med jenta, etter at nye trusler var framsatt mot prostituerte.

Gulating lagmannsrett fant det bevist at det var snakk om grov menneskehandel, siden mennene hadde utnyttet en mindreårig jente i en sårbar situasjon. Retten fant ingen formildende omstendigheter. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2