Siktet i Sigrid-saken tvangsobserveres

37-åringen som er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne, skal tvangsobserveres av sakkyndige på Regional sikkerhetsavdeling på Dikemark sykehus.

Ifølge en kjennelse fra Oslo tingrett gis politiet anledning til å observere Ålesund-mannen i inntil åtte uker for psykiatrisk vurdering.

– Han sitter fortsatt i varetekt, men vil bli overført i neste uke. De samme vilkårene han har hatt under varetektsfengsling, som for eksempel brev- og besøksforbud, vil gjelde for ham der, sier politiadvokat Cecilie Gulnes i Oslo politidistrikt til VG Nett.

Det er psykiatrispesialistene Kjersti Narud og Andreas Eirik Hamre og nevropsykolog Anne Lill Ørbeck som skal undersøke om 37-åringen er tilregnelig eller ikke. Svaret på dette spørsmålet kan få stor betydning i spørsmålet om den siktede kan finnes skyldig i drapet eller ikke.

De sakkyndige ber om observasjon på sykehus og ikke i fengselet av flere grunner. Blant annet fordi 37-åringen tidligere har hatt flere diagnoser om personlighetsforstyrrelser og psykoser. Under observasjonen av ham så langt har de tre sakkyndige sette ulike symptomer hos mannen.

– Vi noterer oss at retten har funnet slik innleggelse nødvendig. Vår klient mener det ikke er nødvendig da han mener han er tilregnelig, sier advokat John Christian Elden, som forsvarer 37-åringen, til VG. (©NTB) (©NTB)

Mer innhold fra TV 2