sigøyner-påstand - Påstand om 26 års fengsel i sigøynersaken

Aktoratet la onsdag ned påstand om totalt 26 års fengsel for de seks sigøynerne som står tiltalt i Bergen tingrett for menneskehandel, overgrep og medvirkning til overgrep.

Aktorene Rudolf Christoffersen og Arild Oma ba retten om å dømme en 26 år gammel mann og en 38 år gammel kvinne til seks års fengsel hver i rettssaken som har pågått siden begynnelsen av mars.

Aktoratet mener de fire øvrige tiltalte skal idømmes fengselsstraffer på mellom tre år og fire år, skriver Bergens Tidende.

– Vi mener de tiltalte skal dømmes for samtlige forhold de er tiltalt for, herunder grov menneskehandel og medvirkning til voldtekt av mindreårige barn, sier Christoffersen.

Aktoratet har brukt tirsdag og onsdag til å gå gjennom bevismaterialet mot de seks sigøynerne.

– Alle de tiltalte nekter straffskyld og mener de ikke har gjort noe annet enn det romfolket gjør. Vi har ført en omfattende bevisførsel på at det ikke stemmer, sa Oma i sin prosedyre.

Dette er den mest omfattende menneskehandelsaken i norsk rettshistorie. Fordi flere av tiltalepunktene er basert på forhold som har skjedd i Sverige og Romania, måtte tiltalebeslutningen godkjennes av Kongen i statsråd.

I alt 136 personer har vært innkalt som vitner i den 55 dager lange rettssaken. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2