SPESIALE BEHOV: Flere elever får spesialundervisning enn for fem år siden.  Illustrasjonsfoto. (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)
SPESIALE BEHOV: Flere elever får spesialundervisning enn for fem år siden. Illustrasjonsfoto. (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)

Sier nei til kåring av «årets lærer»

Bergen kommune får pepper for forslag om elev-kåring.

Både rektorer, lærere og Elevorganisasjonen vender tommelen ned.

Kommunen inviterer Utdanningsforbundet, Norsk Skolelederforbund og ungdommens bystyre til valgkomiteen til en kåring av «årets lærer» i ungdomsskolen i Bergen. Premien skal være et studiestipend, men leder i Utdanningsforbundet i Bergen, Grete Ingebrigtsen, er ikke nådig.

– Det er grunn til å tro at lærere og skoleledere vil motta dette som en dårlig spøk, i beste fall, en god del vil bli sinte, sier Ingebrigtsen til Bergens Tidende.

Synsing

Hun avviser at kåringen vil bidra til å motivere lærerne, og varsler at forbundet ikke vil være med i noen jury.

– Det finnes så vidt vi vet ingen dokumentasjon på at tiltak som dette har noen som helst positiv virkning på lærernes jobbutførelse. Våre lærere ønsker heller ikke å bli gjenstand for elevenes ukvalifiserte synsing, sier hun.

– Vi kan ikke se at elevrådene har kompetanse til å vurdere lærere på denne måten. I verste fall kan dette bli show og synsing, sier Per Moland, leder for Norsk Skolelederforbund i Bergen.

Skjønner ikke vitsen

Heller ikke elevenes representanter er positive.

– Det er ikke lett å plukke ut de beste lærerne, og jeg vet ikke helt hva en ønsker å oppnå med det, sier leder Ingrid Liland i Elevorganisasjonen.

Skolebyråd Filip Rygg (KrF) sier forslaget ikke er politisk behandlet.

– Forslaget kom fra en lektor. Vi ønsker å drøfte dette og har derfor invitert til et møte, sier Rygg. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2