NYE LOKALER:  Justiskomiteen og Ap politiker Jan Bøhler (th) sammen med nå avgåtte justisminister Knut Storberget (Ap) da komiteen besøkte Justisdepartementets medarbeidere i deres nye lokaler i Nydalen i oktober. (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
NYE LOKALER: Justiskomiteen og Ap politiker Jan Bøhler (th) sammen med nå avgåtte justisminister Knut Storberget (Ap) da komiteen besøkte Justisdepartementets medarbeidere i deres nye lokaler i Nydalen i oktober. (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Setter inn nye sikkerhetstiltak for Justisdepartementet

Flere nye sikkerhetstiltak skal gjøre det tryggere for de ansatte i Justisdepartementet, som holder til i Nydalen etter terrorangrepene i sommer.

For seks uker siden knuste en mann flere vinduer og brøt seg inn mens det var ansatte til stede. Dette har ført til fortgang i arbeidet til gruppen fra Forsvarsbygg, PST, Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM) og politiet, som lager rapporter for hvert departement som har midlertidige lokaler etter 22. juli.

Justisdepartementets rapport er den første som er ferdig, og de nye sikkerhetstiltakene kommer så fort departementet har diskutert forslagene med de ansatte i Nydalen.

– Jeg kan ikke gå inn i detalj på hvert eneste forslag, men det vil neppe være aktuelt å legge sikkerhetsnivået langt over eller langt under dagens nivå, sier departementsråd Ingelin Killengreen i Fornyings- og administrasjonsdepartementet til NRK.

Tiltakene berører blant annet adgangskontroll, det byggtekniske og tilgangen til bygget. (©NTB)

LES OGSÅ: PST-sjefen ber om nye terrorlover

Mer innhold fra TV 2