– Scandinavian Star-saken må etterforskes igjen

De nye opplysningene om brannforløpet på Scandinavian Star gjør at etterforskningen av dødsbrannen må gjenåpnes, krever Støttegruppen.

Støttegruppen etter Scandinavian Star mener det er positivt at den danske riksadvokaten onsdag ifølge nyhetsbyrået Ritzau henvendte seg til Norge og ba om at norske myndigheter ser på dødsbrannen igjen.

– Scandinavian Star-brannen er den største uløste drapssaken i Norge i fredstid. Totalt ble 160 mennesker drept på grunn av brannen – 158 døde i selve brannen, i tillegg døde en person på sykehus etterpå, og et barn døde i mors liv. Drapssaken er ikke oppklart. Den er ikke ferdig etterforsket. Det mener vi at den må bli, sier Jan Harsem, leder i Støttegruppen til NTB.

Onsdag ble det klart at danske myndigheter har gjennomgått ferjebrannen på nytt, og at en ny rapport er på vei. Rapporten kommer etter at svenske brannteknikere kom med oppsiktsvekkende vurderinger av branntilløpet på ferjen. Blant annet viser de nye funnene at noen av brannene oppsto lenge etter at den første brannen var oppdaget, og først etter at mannen som har vært ansett for å være gjerningsmannen, var omkommet. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2