STREIK: Flere vil nok juble over en løsning på SAS-streiken, men normal drift kan la vente på seg. Foto: Annika Byrde / NTB.
STREIK: Flere vil nok juble over en løsning på SAS-streiken, men normal drift kan la vente på seg. Foto: Annika Byrde / NTB.

SAS-streiken: – Vil ta tid å få puslebrikkene samlet

Dersom det skulle komme til en snarlig løsning i SAS-streiken, vil det likevel ta litt tid før alt er tilbake til normalen.

SAS-streiken er inne i sitt niende døgn, og for første gang siden starten av streiken møtes de involverte partene til nye samtaler onsdag.

Selv om flere håper på en snarlig løsning, så kan det likevel ta litt tid før alt er tilbake til normalen - skulle det bli enighet i oppgjøret.

– Det vil ta litt tid å få alle puslebrikkene samlet, sier pressesjef i SAS, Tonje Sund til TV 2 onsdag ettermiddag.

Avhenger av hvor behovet er størst

Dersom samtalene skulle få et positivt utfall, er pressesjefen optimistisk til at ting kan falle på plass innenfor rimelig tid.

– Da starter vi opp umiddelbart, og erfaringsmessig så vil man få gjort veldig mye det første døgnet, men så er det slik at både fly og mannskap kan være på ulike steder, derfor vil det nok ta et par dager før vi er tilbake til normal drift igjen, sier Sund.

Tonje Sund. Pressesjef i SAS Foto: Odd Arne Hartvigsen / TV 2
Tonje Sund. Pressesjef i SAS Foto: Odd Arne Hartvigsen / TV 2

På spørsmål om hvilke vurderinger som da vil bli gjort, svarer hun:

– Vi vil gjøre en samlet vurdering, sammen med blant annet charteroperatører som har strandede passasjerer, ut ifra hvor behovet er størst og hva som er praktisk mulig.

En stor operasjon

Rundt 900 piloter er tatt ut i streik og over 1500 flyvninger i Norge er blitt innstilt siden det ble brudd i forhandlingene.

Bare i dag har 158 flyvninger blitt kansellert, ifølge tall fra Avinors hjemmesider.

– Fokuset er å få driften opp så raskt som mulig, og det vil blir et intensivt arbeid. Det er en stor operasjon, sier pressesjefen.

– Hvem vil bli prioritert først?

– Nå er dette en ekstraordinær situasjon, så jeg ønsker ikke å spekulere i dette på nåværende tidspunkt, sier Sund.