Per Sandberg, lederen av Stortingets justiskomité (Frp), (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)
Per Sandberg, lederen av Stortingets justiskomité (Frp), (Foto: Åserud, Lise/SCANPIX)

Sandberg rystet over politiøkonomien

Leder i justiskomiteen Per Sandberg (Frp) mener justisminister Knut Storberget (Ap) må gå av hvis han ikke umiddelbart bevilger mer penger til politiet.

Per Sandberg sier til Adressa.no at han ble rystet av nyheten om at Sentrum politistasjon i Trondheim flere ganger har måttet stenge politihuset for publikum på grunn av manglende ressurser.

– Uansvarlig av Storberget

– Jeg syns det er totalt uansvarlig av Storberget og departementet. Hvis ikke justisministeren bevilger mer penger i statsbudsjettet på tirsdag, må de finne noen andre til å styre Justisdepartementet, sier Sandberg.

Fungerende politistasjonssjef Geir Olav Granbo fortalte lørdag at trondheimspolitiet ikke har ressurser til å kalle inn ekstravakter ved for eksempel sykdom.

– Stortinget bør gi regjeringen tilsagn til å ansette alle nyutdannede politifolk sånn at vi fyller opp de ledige stillingene, sier Sandberg.

– Må bli flinkere

– Det betyr at vi skal akseptere at politidistriktene går med underskudd til vi får tatt igjen de årsverkene som har gått tapt, sier Sandberg, som mener økende kriminalitet og mer profesjonelle kriminelle gjør situasjonen ytterligere bekymringsfull.

Politimester i Sør-Trøndelag, Nils Kristian Moe, innrømmer at politiet må bli flinkere til å beregne hvor mye frie driftsmidler de har behov for i et budsjettår. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2