Sahlin: – Svensk sykelønn vanvittig

Leder for de svenske sosialdemokratene, Mona Sahlin, sier nyordningen for svensk sykelønn er vanvittig. Det er samme ordning som man nå diskuterer i Norge.

– Jeg og de rødgrønne i Sverige vil endre den sykelønnsordningen som den borgerlige regjeringen har innført i landet. Den er forferdelig den endringen som regjeringen har gjort, sier Sahlin til NRK.

Hun er sterkt imot de standardiserte sykmeldingene som Stoltenberg-regjeringen har ønsket å vurdere.

– Det er vanvittig, sier Sahlin. – De sykdommer det gjelder slår ulikt ut på de ulike individer avhengig av hvilken jobb de har. Man standardiserer i stedet for å hjelpe den enkelte som er syk.

Onsdag skal hun møte statsminister Jens Stoltenberg (Ap). I en kommentar til NRK sier Sahlin at hun synes det er bra at den norske statsministeren ser seg om og kanskje blir avskrekket av ordningen i andre land.

I en kommentar sier Stoltenberg at han så langt bare har sagt at en ekspertgruppe skal se på erfaringer man har gjort i andre land, blant dem Sverige.

– Vi kommer ikke til å kopiere den svenske modellen fordi det er mye der vi er imot, men vi kan lære av både det de har lyktes med og det de har mislyktes med i Sverige, sier statsministeren.

Han mener det er fornuftig å lære av andre land og sier at svenskene har halvert sitt sykefravær (©NTB)

Mer innhold fra TV 2