Russer dømt til seks års fengsel for voldtekt

En 25 år gammel russisk statsborger er dømt til seks års fengsel for voldtekt og vold i forbindelse med pengeinnkreving i en leilighet i Sandnes høsten 2011.

Hendelsen skjedde tidlig om morgenen lørdag 10. september i fjor. Etter å ha hevdet at den ene av to menn i stua skyldte ham 30.000 kroner, slo han dem flere ganger. Han tok også kjæresten til en av mennene med seg inn på et rom og gjennomførte voldtekt og flere tilfeller av seksuelle overgrep mot henne.

– Foruten at det dreide seg om flere graverende og dels brutale overgrepshandlinger mot henne, anses også omstendighetene rundt handlingene skjerpende – det vises spesielt til at fornærmedes kjæreste, truet og slått til passivitet, overvar det hele fra naborommet, skriver retten i sin dom. Retten peker også på at overgrepene ble utført uten prevensjon, at dette skapte frykt for smitte og ettervirkningene hun er blitt påført.

Tiltalte forklarte at han oppsøkte en av de fornærmede for å kjøpe hasj, og at volden og voldtekten var uforståelig for ham. Retten mener imidlertid det er utvilsomt at hensikten var pengeinnkreving.

Retten mener den tiltalte var ruset da han gjennomførte handlingene, men mener rusen var selvpåført og dermed ikke kan frita ham for straff. Han ble pågrepet to måneder etter hendelsen og tilsto samtlige forhold under fengslingsmøtet et par dager etter første politiavhør. Tilståelsen førte til at straffen ble senket fra sju til seks års fengsel.

I tillegg til fengselsstraffen må han betale den fornærmede kvinnen drøyt 350.000 kroner i erstatning. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2