NEKTET STRAFFSKYLD: Den 24 årige rumeneren som står tiltalt for å ha drept hotellbestyrer og høyskoleleder Gert Olsen (54) i Øyer i mars, nektet straffskyld da saken mot ham startet i Sør Gudbrandsdal tingrett mandag.  (Foto: Harald Jakobsen / TV 2)
NEKTET STRAFFSKYLD: Den 24 årige rumeneren som står tiltalt for å ha drept hotellbestyrer og høyskoleleder Gert Olsen (54) i Øyer i mars, nektet straffskyld da saken mot ham startet i Sør Gudbrandsdal tingrett mandag. (Foto: Harald Jakobsen / TV 2)

Rumener dømt til 14 års fengsel for drap

Må også betale erstatning på 1,4 millioner kroner.

Den 24 år gamle rumeneren som var tiltalt for drapet på hotellbestyrer og høyskoleleder Gert Olsen (54) på Hornsjø i mars, er dømt til 14 års fengsel for forsettlig drap.

Obduksjonen av Olsen viste at han var knivstukket mer enn 20 ganger.

Den 24-årige mannen nektet straffskyld da saken mot ham startet i Sør-Gudbrandsdal tingrett fordi han mener han handlet i nødverge.

Fengselsstraffen på 14 år er i samsvar med aktor, førstestatsadvokat Arne Ingvald Dymbes påstand.

Firebarnsfaren ble funnet knivdrept på hotellet 5. mars i år. Han var en av lederne i det som tidligere het Den Reisende Høgskole (DNR) som holdt til på hotellet.

Rumeneren som var elev ved skolen, er i tillegg til fengselsstraffen dømt til å betale Olsens kone og andre familiemedlemmer en erstatning på til sammen 1.453.000 kroner. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2