Rockheim brenner

Ansatte ved rockemuseet i Trøndelag fortvilte da flammene slikket opp av taket på Rockheim fredag ettermiddag.

Politiet fikk melding om røykutvikling fra Rockheim-bygningen, som huser Det nasjonale opplevelsessenteret for pop og Rock, på Brattørkaia i Trondheim fredag ettermiddag. Da brannvesenet kom til stedet sto flammene opp av taket på bygningen, forteller prosjektleder Terje Nilsen ved museet.

– Jeg står her og ser på flammene nå. Det brenner opp av et hull i taket og ser jævlig skummelt ut. Brannvesenet driver og slukker, og det kan virke som de har kontroll, sier Nilsen til NTB.

Politi og brannvesen rykket raskt ut til stedet. Ambulanse var også på stedet, ifølge operasjonsleder Wiktor Pedersen ved Sør-Trøndelag politidistrikt. Det er ikke kommet melding eller tips om personskader.

Brannen oppsto trolig i lokalene hvor museets faste utstilling skal stå. Ifølge Nilsen er det blitt drevet sveisearbeid i ventilasjonsanlegget. Det er en sannsynlig brannårsak.

– Heldigvis er ikke utstillingen installert ennå, så det er ikke noen fare for at verdifull og historiske gjenstander skal gå tapt, sier han. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2