Rettssak om gjengvoldtekt i gang

Rettssaken mot tre polske statsborgere som er tiltalt for voldtekt av en 23 år gammel kvinne startet i Aust-Agder tingrett i Arendal tirsdag.

De tre polakkene på henholdsvis 31, 37 og 50 år står tiltalt for voldtekt og medvirkning til voldtekt av kvinnen i en leilighet i Grimstad 4. juni i fjor.

Fristet med at hun skulle få stoff, ble den 23 år gamle rusmisbrukeren med til leiligheten i Grimstad der voldtekten skal ha skjedd.

Ifølge tiltalen skal to av mennene ha gjennomført samleie med kvinnen, mens den tredje slo og mishandlet henne, melder agderposten.no.

Ifølge de to mennene på 31 og 50 år skjedde samleiene med kvinnen frivillig. For statsadvokat Jostein Johannessen er det derfor viktig å vise retten hvilke skader kvinnen ble utsatt for og hvordan hun oppførte seg etter den angivelige voldtekten.

Uten klær – bortsett fra en sokk, løp den gråtende kvinnen ut på gaten i Grimstad. Der ble hun tatt hånd om av folk som fikk dekket henne til og tilkalt politiet. Skadene ble dokumentert på voldtektsmottaket i Arendal.

Mandag ble bildene av den sterkt forslåtte kvinnen lagt fram i retten.

Ifølge sin egen forklaring slet 23-åringen med store rusproblemer da voldtekten ifølge tiltalen skal ha funnet sted.

Strafferammen for voldtekt begått av flere i fellesskap, såkalt gjengvoldtekt eller gruppevoldtekt, er inntil 21 års fengsel. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2