UROVEKKENDE: Ved noen sykehjem i Noreg er så mange som åtte av ti helsearbeidere ufaglærte. ¿ Det er urovekkende, sier Lisbeth Normann, leder i Norsk Sykepleierforbund (t.v.) TV 2 presiserer at dette ikke kan dokumenteres i forbindelse med saken til 83 år gamle Arvid Tomtsveen (t.h.). (Foto:  Eirik Friestad/Tommy Maczim /TV 2)
UROVEKKENDE: Ved noen sykehjem i Noreg er så mange som åtte av ti helsearbeidere ufaglærte. ¿ Det er urovekkende, sier Lisbeth Normann, leder i Norsk Sykepleierforbund (t.v.) TV 2 presiserer at dette ikke kan dokumenteres i forbindelse med saken til 83 år gamle Arvid Tomtsveen (t.h.). (Foto: Eirik Friestad/Tommy Maczim /TV 2)

Rett fra gaten og inn i eldreomsorgen

Eldre og hjelpetrengende blir ivaretatt av personer uten noen form for relevant utdanning. I noen sykehjem er det avdekket at hele åtte av ti er uten noen som helst fagutdannelse, i følge Norsk sykepleierforbund.

- Det er urovekkende at vanlig folk, uten noen som helst form for relevant utdanning, nærmest kommer rett inn fra gaten og til jobb i eldreomsorgen. Flere kommer rett fra videregående skole og ut i arbeid med eldre hjelpetrengende, sier Lisbeth Normann, leder i Norsk Sykepleierforbund (NSF). Hun trekker frem den kommunale hjemmehjelptjenesten. Her får mange unge blant annet ansvar for å se etter eldre og påse at de får riktig stell og får i seg mat og medisiner. Forbundsl

Mer innhold fra TV 2