Rema-Reitans flyselskap tar av i august

Flyselskapet Helitrans' første passasjerfly er klar for avgang. Hovedaksjonær Odd Reitan investerer millioner for å gjøre selskapet til Norges fjerde største.

Helitrans har skaffet seg to 46-seters passasjerfly av typen ATR, og etter planen skal de fly fra Skien til Stavanger og Bergen 16. august.

– Helitrans investerer mellom 10 og 15 millioner kroner for å få den nye satsingen opp å gå. Luftfartstilsynet vil om kort tid godkjenne vår søknad om å få utvide selskapet flyoperative lisens til å omfatte tung luftfart, sier sjef for flyavdelingen i Helitrans, Arvid Vollum til Trønder-Avisas nettutgave.

25 nye flygere, kabinansatte og teknikere skal være med på å oppfylle Helitrans' mål om å bli Norges fjerde største passasjerflyselskap.

Fra 6. september vil rutenettet også omfatte Trondheim lufthavn Værnes.

De to passasjerflyene er leaset fra Tyskland.

– Vi vet at det er marked for denne satsingen. Når vi har kjørt dette rutenettet en stund, vil vi vurdere å satse ytterligere innen tung luftfart. Kanskje anskaffer vi flere store fly, uten at jeg kan si mer om det nå, sier Vollum.

Helitrans har stor tro på at olje- og gassvirksomheten utenfor Trøndelagskysten vil gi et godt grunnlag for trafikk fra Grenlands-området og Drammen til de tre storbyene langs Norges vestkyst. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2