KLAGER: Antall klager etter plastiske operasjoner er mangedoblet. (Illustrasjonsfoto) (Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX)
KLAGER: Antall klager etter plastiske operasjoner er mangedoblet. (Illustrasjonsfoto) (Foto: Gorm Kallestad/SCANPIX)

Rekordmange klager på plastiske operasjoner

I fjor søkte nesten fire ganger så mange om erstatning etter plastisk og kosmetisk kirurgi som i 2010. Det viser tall fra Norsk Pasientskadeerstatning.

Skjemmende arrdannelser, smerter, nerveskader og psykiske problemer er bare noen av plagene det blir søkt erstatning for, skriver Bergens Tidende.

Les også: Stadig flere kvinner kjøper større pupper

1,3 millioner

I 2010 behandlet norsk pasientskadeerstatning 17 erstatningssaker. I fjor lå tallet på hele 66 slike saker. 41 av dem som søkte om erstatning, fikk medhold. Erstatningssummene varierer fra 10.000 kroner til 175.000 kroner, og totalt ble det i 2010 og 2011 utbetalt 1,3 millioner kroner i erstatninger.

– Bransjen forteller om flere og flere behandlinger, og klagene øker i takt med dette, sier Torill Svoldal Stæhr, kommunikasjonsrådgiver i pasienterstatningen.

Lite risikoinformasjon

Hun tror mange pasienter får for lite informasjon om risikoene ved å utføre denne typen kirurgi, og sier at de fleste klagene ikke dreier seg om feilbehandling, men at pasienten ikke var fornøyd med resultatet.

Det er bare de siste tre årene det har vært mulig å søke erstatning hos Norsk Pasientskadeerstatning for skader som følge av plastisk og kosmetisk kirurgi utført ved private klinikker. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2