Regjeringen vil ikke la åtteåring kjøre bil

Det tok samferdselsdepartementet under ett minutt å gi komiker Anne-Kat. Hærland avslag på søknaden om å la en åtteåring kjøre bil i hennes nye TV-program.

– Jeg tror vi brukte under ett minutt på å avgjøre saken, sier statssekretær Lars Erik Bartnes i samferdselsdepartementet til NTB.

Produksjonsselskapet Rubicon TV AS søkte Statens vegvesen om tillatelse til å «lage et innslag med en åtteåring som får prøve seg som bilist – vel å merke på lukket bane med en kjørelærer med foten på bremsen.» Det åtte år gamle barnet skulle kjøre bil i NRK-programmet «Anne-Kat. ser på TV».

– Vi klarte ikke å finne noen grunn til å la en åtteåring kjøre bil. Dette handler om folks holdninger til bilkjøring. Ved å si nei, signaliserer vi at en åtteåring overhodet ikke har noe bak et bilratt å gjøre, sier Bartnes.

Saken gikk videre fra Statens vegvesen til samferdselsdepartementet, som nå har gitt avslag på søknaden. Det har vært en ordinær saksbehandling, men avgjørelsen ble trolig fattet på rekordtid.

– Hva synes du om at Anne-Kat. Hærland ville la en åtteåring kjøre bil på TV?

– Først og fremst har hun fått oppmerksomheten hun ønsket seg rundt det nye programmet. Det var et forholdsvis kreativt forslag, men som selvsagt er fullstendig uaktuelt, svarer statssekretæren. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2