Redningsskøyta gikk rundt under oppdrag

Redningsskøyta Gideon kantret under et oppdrag ved Eidkjosen utenfor Tromsø søndag. Tilstanden er kritisk for en 81 år gammel sjarkfører.

Redningsskøyta var tilkalt for å assistere sjarken som hadde motorstopp og lekkasje. Gideon var i ferd med å taue den 30 fot store tresjarken inn til Eidkjosen, der det er havn og båtverksted, da ulykken skjedde.

– Sjarken begynte å ta inn vann. De forsøkte å lense, men det lyktes

ikke. Til slutt sank sjarken og dro redningsskøyta rundt, sier operasjonsleder Bjørn Danielsen i Troms politidistrikt til NTB.

Mens redningsskøyta lå fast i sjarken ble situasjonen forverret og mannskapet begynte å kutte tampene. Da den første tampen var kuttet fikk imidlertid den 81 år gamle mannen i sjarken et illebefinnende og ble liggende bevisstløs.

– De fikk hentet sjarkføreren opp i flåten, men han var livløs. De begynte straks med hjerte- og lungeredning, og fikk brakt flåten inn til land. Derfra ble sjarkføreren hentet i ambulanse og sendt til Universitetssykehuset i Tromsø. Tilstanden skal være kritisk, sier operasjonsleder Bjørn Danielsen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2