FULL FYR: Det er iverksatt en stor redningsaksjon etter flere meldinger om båt som står i full fyr i Fredrikstad. Foto: Redningsselskapet.
FULL FYR: Det er iverksatt en stor redningsaksjon etter flere meldinger om båt som står i full fyr i Fredrikstad. Foto: Redningsselskapet.

Redningsaksjon avsluttet etter båtbrann

Det skal ikke være noen som er skadet etter hendelsen. Politiet ønsker å komme i kontakt med båt som forlot stedet.

Lørdag ettermiddag rykket nødetatene ut etter melding om brann i båt ved Nordre Søster-øyene i Fredrikstad.

Det ble raskt iverksatt en redningsaksjon, ledet av Hovedredningssentralen (HRS). To redningsskøyter og et redningshelikopter bisto i arbeidet.

Flere løse tråder

– Det er fritidsbåt som er fullstendig overtent. Det er foreløpig ikke meldt om noen savnet, og vi kan ikke finne noen havarister som er tilknyttet båten, sa redningsleder i HRS Edvard Middelthon til TV 2.

Han beskrev situasjonen som uklar. HRS oppfordret derfor folk som har vært ute på Nordre Søster-øya etter klokken 17.30 om å melde seg til politiet.

– Det var en båt som forlot stedet like før, og de vil vi veldig gjerne prate med, sa Middelthon.

Etter å ha gjort grundig søk både i sjø og på land kan er det ingenting som tyder på at noen skal være skadet i hendelsen.

– Båt i full fyr

– Det er meldt om kraftig røykutvikling og det skal være snakk om flammer, sa operasjonsleder i Øst politidistrikt Trond Lorentzen tidligere i ettermiddag.

Politiet Øst skrev i en oppdatering på Twitter 18.14 at båten er i full brann.

– Redningsressurser er framme på stedet. Ukjent om det er noen personer som skadet, skrev politiet.

Brannen skal nå være slukket og redningsaksjonen er avsluttet.

Mer innhold fra TV 2