IKKE FORNØYD: Leder Mimi Bjerkestrand i Utdanningsforbundet reagerer på at barnehager holdes delvis åpent under streiken.  (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)
IKKE FORNØYD: Leder Mimi Bjerkestrand i Utdanningsforbundet reagerer på at barnehager holdes delvis åpent under streiken. (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Reagerer på åpne barnehager

Leder Mimi Bjerkestrand i Utdanningsforbundet reagerer på at flere barnehager holder delvis åpent selv om hennes medlemmer er tatt ut i streik.

Selv om førskolelærerne har gått ut i streik, har de fleste kommunene som er rammet sørget for en såkalt tilsynsordning for barna som ikke lenger får sitt vanlige tilbud.

Ordningen går ut på at barnehagene er åpne mellom ti og 14 og tilbyr lek under oppsyn av assistenter og barne- og ungdomsarbeidere.

– Streikebryteri

– Dette er en ordning som utdanningsforbundet ser på som streikebryteri, sier tillitsvalgt Terese Rossi Stenevik i Skjold barnehage i Bergen til NRK.

Skjold er en av de barnehagene som ikke stenger fredag, til tross for streiken. 60 prosent av barnehagen vil ha et tilbud fredag.

Les også: 17.000 kommuneansatte ut i streik

Ikke fornøyd

– Vi liker ikke dette. Det er ikke sånn vi hadde håpet at arbeidsgiverne skal opptre. Førskolelærerne leverer hver dag et godt pedagogisk tilbud, som ikke blir noe av når de er borte, sier Mimi Bjerkestrand.

I tillegg til å lede Utdanningsforbundet er hun forhandlingsleder for Unio i årets oppgjør.

NRK sier et flertall av de streikerammede barnehagene har et tilbud som skal avlaste foreldre som ikke vet hvor de skal plassere barna under streiken. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2