Raja vil ha fritt skolevalg mot «gettoskoler»

Abid Q. Raja oppfordrer innvandrerforeldre til å velge skoler fra øverste hylle til sine barn.

Raja er åpen for å legge til rette for at innvandrerforeldre fra Oslos østkant kan sende barna sine til vestkanten for å unngå den etnisk delte Oslo-skolen

– Venstre er ikke for bussing. Venstre er for fritt skolevalg. Om du er Ali og går på Kampen skole, men heller ønsker å gå på Ullern skole, så mener Venstre at Ali har rett til å gjøre det, og det må foreldrene ta initiativ til, sier andrekandidat for Venstre i Akershus Abid Q. Raja til Klassekampen.

I fjor var minoritetselevene i flertall på 52 av 125 grunnskoler i Oslo. Sju skoler hadde mer enn 90 prosent elever med minoritetsbakgrunn. Tall for i år vil først foreligge i oktober, men de etnisk norske barna er trolig i mindretall på enda flere skoler.

Raja mener årsaken til at enkelte boområder i Oslo øst er overrepresentert av innvandrere, handler om lav sosial mobilitet. Han oppfordrer innvandrerforeldre til å engasjere seg for at barna skal oppnå denne mobiliteten.

– Jeg har barn, og vil til enhver tid tenkte på hva som er det beste for dem. Hvis det er å gå på en annen skole enn den i nærområdet, så vil jeg enten flytte på meg, eller jeg vil søke barna til den skolen. Når jeg tenker sånn for mine barn, så bør alle tenke slik for sine barn. Det er ikke en generell oppfordring til å flytte barna til en annen skole, men en oppfordring til å engasjere seg i barnas hverdag og bry seg, sier Raja. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2