Publikum stemte fram «Hodejegerne»

Juryen for årets Amanda-priser fikk saftig kritikk for ikke engang ha nominert publikumssuksessen «Hodejegerne» blant årets beste filmer. Fredag tok folket revansj ved å stemme filmen fram til publikumsprisen.

Den årlige feiringen av filmbransjen fant sted i Haugesund fredag kveld. Norsk filmproduksjon har gode tider, og svært mange filmer hadde premiere i fjor. Likevel fikk juryleder og filmelsker, musikeren Jan Eggum, kritikk for at verken «Oslo 31. august» eller «Hodejegerne», som var fjorårets mest sette filmer og som har fått betydelig oppmerksomhet i utlandet, ikke var med blant de nominerte til årets beste kinofilm.

Derimot var folkets tale klar da avstemmingen til Folkets Amanda var klar. «Hodejegerne» ble klar vinner. Filmen som er basert på Jo Nesbøs roman med samme navn og har Axel Henie i hovedrollen, har ikke bare gått sin seiersgang på norske kinoer. Over 500.000 så filmen her til lands, men den har også gått svært godt i USA og Storbritannia.

– Jeg er ikke bitter på juryen i det hele tatt. Det å vinne publikumsprisen er flott. Vi vil jo alle lage filmer som folk ser, sier regissør Morten Tyldum etter utdelingen.

Selv kan han takke filmen for at han om halvannen uke setter seg på flyet til Hollywood og i januar starter innspilling av sin første amerikanske produksjon. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2