Psykolog «nulles» i Alvdal-saken

Den sakkyndige rapporten fra psykologen om ofrene for overgrepene i Alvdal avvises av Rettsmedisinsk kommisjon og av tingretten der saken starter tirsdag.

Psykolog Jannike Willoch leverte rapporten i slutten av november.

Den rettsmedisinske kommisjon mener imidlertid at rapporten ikke holder mål. Den har utnevnt to nye sakkyndige for å lage en helt ny utredning, skriver Aftenposten.

Konstituert sorenskriver Tom L. Urdahl i Nord-Østerdal tingrett nekter å betale psykologens regning på 200.000 kroner og krever samtidig at et forskudd på 100.000 kroner betales tilbake innen en måned. Urdahl skriver i en begrunnelse blant annet at «utredningen er verdiløs for retten».

Psykologens rapport skulle danne grunnlaget for spørsmål om oppreisning og erstatning til ofrene. Nå blir trolig vurderingen av erstatning utsatt, skriver avisen.

Willoch godtar ikke at salæret settes til null, og hun forstår ikke hvordan sorenskriveren kan kalle utredningen hennes verdiløs.

– Da er det merkelig at retten samtidig ber de nye sakkyndige få oversendt rapporten min. Både bistandsadvokater og politiet har sagt at utredningen er opplysende, og at den har vært til god hjelp, sier hun til Aftenposten.no.

Fem personer er tiltalt i saken som starter i Elverum tirsdag. Ofrene er to søskenpar som skal ha blitt utsatt for seksuelle overgrep fra 2003 til 2007. Flere av overgrepene er blitt filmet og fotografert, mens flere voksne og barn ifølge tiltalen var til stede. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2