Professor om SAS-aksjens kraftige byks: – Helt uforståelig

– Jeg forstår ikke hva folk tenker, sier NHH-professor Frode Steen.

OSLO BØRS: Aksjekursen til SAS steg kraftig mandag. Foto: Erik Johansen / NTB
OSLO BØRS: Aksjekursen til SAS steg kraftig mandag. Foto: Erik Johansen / NTB

Oslo børs startet uken med en oppgang på 2,9 prosent mandag. Hovedindeksen endte på 1.193,9 poeng ved stengetid mandag, en oppgang på 33,9 poeng fra åpning.

Dagens mest omsatte aksje var som vanlig Equinor, som kunne skilte med en oppgang på 4,70 prosent. Nest mest omsatt var Yara (+0,27 prosent) og deretter NEL, som hadde en oppgang på hele 19,08 prosent.

SAS-aksjen gjorde det også sterkt, med en oppgang på 11,12 prosent. Bakgrunnen er signaler om at pilotstreiken kan gå mot slutten.

NHH-professor Frode Steen sier til Dagens Næringsliv at han har lite forståelse for investorer som nå velger å kjøpe seg inn i SAS.

– Det er veldig interessant at aksjen stiger. For meg er det helt uforståelig. Investorer kommer til å bli vannet ut herfra og til evigheten, så jeg forstår ikke hva folk tenker. Det eneste rådet de som jobber med dette har, er jo å løpe, selge og holde seg unna, sier Steen.

SAS er i gang med en restruktureringsprosess, hvor planen er å omgjøre store lån til aksjer. Det kan bidra til å minke eierandelen til dagens aksjeeiere.

Også ute i Europa har det vært positiv utvikling på de toneangivende børsene mandag. Den britiske FTSE 100-indeksen kan skilte med oppgang på 0,82 prosent, mens DAX 30-indeksen i Frankfurt har økt med 0,55 prosent. I Paris har CAC 40-indeksen økt med 0,8 prosent.