Prest sa fra seg stilling etter trusselanmeldelse

En prest i Hedmark skal ved juletider ha truet med å tenne på naboens hus. Skriftlig. I politiavhør skal presten ha erkjent at han sto bak truslene.

Mannen har tilstått å ha framsatt en skriftlig trussel om at naboens hus kunne bli flammenes rov, skriver Glåmdalen.

- Jeg kan bekrefte at det er igangsatt etterforskning mot en prest i distriktet, opplyser politiadvokat Wigdis Hjalmarsen i Hedmark politidistrikt.

Anmeldelsen av presten kom etter at en familie i en glåmdalskommune fant et A4-ark i postkassen sin rundt juletider. På arket var det bilde av et bolighus i full fyr, et hus som til forveksling lignet huset deres. Bildet var ledsaget av en tekst om at noe tilsvarende kunne komme til å skje med deres hus.

Trusselen ble anmeldt samme dag. Arket var ikke undertegnet, men med bakgrunn i tidligere episoder med den samme presten skal politiets mistanke raskt ha falt på ham. Etter det Glåmdalen kjenner til skal presten i politiavhør nyttårsaften ha tilstått at han sto bak trusselen. Presten har vært sykmeldt siden og har fått forbud mot å besøke eller ta kontakt med familien som mottok trusselen. Han har også sagt fra seg prestestillingen.

- Jeg kan bekrefte fra arbeidsgivers side at presten har fraskrevet seg adgangen til å virke som prest i sin nåværende stilling, opplyser stiftsdirektør Siv Birkeland i Hamar bispedømme. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2