ARKIVBILDE: tilgjengeliggjort fra Politiets Sikkerhetstjeneste. Bildet viser Treholt, Titov og Lopatin i Wien august 1983. (Foto: PST/SCANPIX)
ARKIVBILDE: tilgjengeliggjort fra Politiets Sikkerhetstjeneste. Bildet viser Treholt, Titov og Lopatin i Wien august 1983. (Foto: PST/SCANPIX)

POT-inspektør tror ikke på juks med Treholt-bevis

– Hvis det hadde blitt snakk om å gjøre noe med pengebeviset, ville jeg ha fått vite om det, sier mannen.

Tidligere politiinspektør i POT Leif Seljesæter mener påstandene om at det ble jukset med pengebeviset mot Arne Treholt, er horrible.

Seljesæter sier til Aftenposten at han var i kontakt med førstestatsadvokat Lasse Qvigstad allerede mandag, men han vil ikke utdype hva han har forklart.

– Horrible påstander

Imidlertid er Seljesæter klar på at han ikke fester lit til påstandene om at pengebeviset i Treholt-saken ble fabrikkert av POT.

– Hvis det hadde blitt snakk om å gjøre noe med pengebeviset, ville jeg ha fått vite om det. Jeg synes påstandene er helt horrible, sier Seljesæter.

Han ble en del av etterforskningsteamet fra pågripelsen av Treholt januar 1984. Det er altså etter den påståtte juksingen med pengebeviset.

Seljesæter mener likevel at dersom det hadde blitt snakk om å gjøre noe med pengebeviset fordi det ikke var godt nok, så ville han ha hørt om det.

Taus Tofte

Ørnulf Tofte (88), mannen som ledet etterforskningen mot Arne Treholt, og som foretok pågripelsen den 20. januar 1984, ville i går ikke kommentere saken overfor Aftenposten.

Aftenposten var i går også i kontakt med Jostein Erstad (88), som var overvåkingssjef fra 1982 til 1990.

– Det var Tofte som drev det hele. Det er han som eventuelt vet hva slags materiale som finnes, sier Erstad.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2