Politifolk vil ha action i byene

Unge politifolk vil helst jobbe i større byer. I distriktene er politimangelen stor, og i Nordland vurderes det om mannskap må beordres til bygdene.

Det har lenge vært mangel på politifolk mange steder i Nord-Norge og på Vestlandet. Ingenting tyder på at dette kommer til å bedre seg av seg selv, skriver Nationen.

– Det har over lang tid vært stor interesse fra de fleste nyutdannede fra Politihøgskolen om å søke seg til større tjenestesteder, sier assisterende politidirektør Vidar Refvik til avisen.

Han legger til at det i de siste årene dermed har vært god søknad til eksempelvis Oslo politidistrikt. Nyutdannede står fritt til å søke jobber der de vil i landet etter endt utdannelse.

– Det er imidlertid hjemmel i politiloven til å beordre den som allerede er ansatt i politiet, noe man benytter seg av fra tid til annen, sier Refvik.

Særlig i distriktene i Nordland merkes det nå godt at det er storbyer og sentrale steder som nye politibetjenter helst foretrekker. I øyeblikket er hele 23 stillinger i fylket ubesatt. I hele Nord-Norge står 33 stillinger ubesatt.

Assisterende rektor Nina Skarpenes ved Politihøgskolen forteller at mange av studentene er opptatt av å komme seg til byene der de kan oppleve mer spenning

– Politistudenter er som ungdom flest. De søker seg gjerne dit hvor de tror det er spennende å jobbe, sier Skarpenes. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2