Politiet vil hindre hatkriminalitet mot homofile

Politidirektoratet skal gjennomføre kampanjen «Rosa kompetanse justis» for å sette søkelyset på hatkriminalitet mot lesbiske, homofile, bifile og transpersoner.

I slutten av juni i fjor ga Justisdepartementet én million kroner til Landsforeningen for lesbiske, homofile, bifile og transpersoners (LLH). Disse midlene skulle benyttes til å bekjempe hatkriminalitet mot denne gruppen.

Politidirektoratet følger opp tildelingen med å gjennomføre LLHs kampanje «Rosa kompetanse justis», som setter søkelyset på slik kriminalitet og har som mål å få flere til å anmelde. Samtlige politidistrikt og særorgan i politiet skal gjennomføre prosjektet.

– Jeg er lykkelig nå. Vi fikk beskjed om tildelingen av midlene midt under Skeive dager, og nå følger Politidirektoratet det hele opp med en klar instruks til Politi-Norge. Bedre sommernytt kunne vi ikke fått, sier prosjektleder og jurist i LLH Oddvar Thorbjørnsen i en pressemelding.

Justisminister Grete Faremo uttrykte bekymring over det lave antallet anmeldelser av hatkriminalitet i slutten av juni. I 2009 ble det registrert 36 anmeldelser av hatkriminalitet mot skeive personer, mens det i Sverige ble registrert hele 1.060 anmeldelser samme år. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2