KAOTISK: Slik så det ut like etter bomben smalt klokken 15.25.22 fredag 22. juli. (Foto: Scanpix)
KAOTISK: Slik så det ut like etter bomben smalt klokken 15.25.22 fredag 22. juli. (Foto: Scanpix)

Politiet justerer tidspunktet for terrorbomben

Politiet går ut med et nytt offisielt tidspunkt for når bomben i regjeringskvartalet gikk av. Det nye tidspunktet er fredag 22. juli klokken 15.25.22.

Tidligere har politiet satt klokkeslettet 15.26 som det offisielle tidspunktet for når bomben gikk av, basert på når politiet først fikk melding om eksplosjonen. Politiet har hele tiden vært åpne for at dette tidspunktet ville kunne bli justert i ettertid.

– Vi har nylig fått inn en rapport fra NORSAR som gjør at vi nå kan gå ut med et nytt offisielt tidspunkt, sier kommunikasjonsrådgiver Roar Hanssen i Oslo politidistrikt til NTB.

Les også: Slottet og Aps kontorer var også terrormål

Forskningsinstituttet NORSAR, med hovedbase på Kjeller, overvåker jordskjelv gjennom en rekke målestasjoner. Seismolog Johannes Schweitzer forteller at instituttet har levert en rapport til politiet basert på data fra målestasjonen på Blindern i Oslo.

– Det er den nærmeste målestasjonen hvor vi har en avlesning, og den viser at eksplosjonen ble fanget opp på tidspunktet 15.25.22,04. Det kan her være 1-2 sekunders feilmargin, sier han.

Åtte mennesker mistet livet i bombeangrepet. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2