Politiet i Oslo sliter med å få tak i AMK-logg

Verken AMK eller TV 2 vil utlevere lydloggen fra telefonsamtalene mellom AMK-sentralen og familien til kvinnen som døde av hjertesvikt mens hun ventet på ambulanse.

TV 2 publiserte tirsdag i alt åtte samtaler, som utgjør kontakten mellom AMK-sentralen og de pårørende til den 63 år gamle tyrkiske kvinnen som døde.

Kort tid etter offentliggjøringen ble TV 2s nyhetsredaktør kontaktet av Oslo-politiet, som ba om å få utlevert hele den uredigerte lydloggen fra AMK.

- Jeg svarte at loggen er tilgjengelig hos AMK, og anbefalte dem å henvende seg dit for å få den utlevert, sier redaktør Jan Ove Årsæther i TV 2 til ABC Nyheter.

Årsæther frykter at politiet i realiteten jakter på kildene som har gitt TV 2 tilgang på lydloggen. Politiet avviser dette, og begrunner forespørselen i at lydloggen har betydning for påtalespørsmålet i saken.

AMK har avslått å gi politiet tilgang på loggen, fordi de mener den er en del av den taushetsbelagte journalen til den avdøde kvinnen. Ifølge de pårørendes advokat vil de ikke samtykke til at journalen blir utlevert. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2