Politiet er ferdig med avhør av Tengs-siktede

Mannen som er siktet for drapet på Birgitte Tengs, ble avhørt for siste gang forrige torsdag. Det er trolig siste gang i etterforskningen.

AVHØRT: Politiet har avhørt den siktede i Birgitte Tengs saken Foto: Carina Johansen / NTB
AVHØRT: Politiet har avhørt den siktede i Birgitte Tengs saken Foto: Carina Johansen / NTB

– Per nå har vi stilt han de spørsmålene vi ønsker svar på, og vi har ikke planer om nye avhør, sier politiinspektør Unni Byberg Malmin til NRK.

I juni tokpolitiet flere avhør av mannen som i september i fjor ble siktet for drapet på Birgitte Tengs på Karmøy i 1995. I samme måned la også den siktede fram flere begjæringer om nye etterforskningsskritt han mente politiet burde ta for seg. De fleste av disse har politiet gjort, ifølge Malmin.

– Det står igjen noen få undersøkelser, men vi antar at vi får ferdigstilt etterforskningen i løpet av sommeren, sier hun.

Tidligere har politiet meldt at de vil være ferdige med etterforskningen og sende saken til statsadvokaten, som tar ut en eventuell tiltale, i løpet av juni. Den tidsplanen holder derimot ikke. Ifølge NRK sier ikke politiinspektøren noe som kan tyde på at rettssaken som har planlagt oppstart i oktober, vil bli utsatt.

Da mannen i 50-åra ble siktet i Tengs-saken, ble han også mistenkt for å ha drept Tina Jørgensen i Stavanger i 2000. Mannen har sittet i varetekt i ti måneder. På den tiden har politiet ikke etterforsket seg fram til en siktelse i den saken.

Siktedes forsvarer Stian Kristensen sier til kanalen at hans klient ikke er avhørt om Tina Jørgensen siden i fjor høst.

Mer innhold fra TV 2